21 Mayıs 2012 Pazartesi

Kavurma Şenliği

Kıştan kalma ama bir o kadar sıcak bir sofra bu sofra.
Bol muhabbetli kahkahalı bir sofra.
En önemlisi kavurmalı bu sofra:)

Çocukluktan kalma bir alışkanlık olsa gerek kavurma denince aklıma kurban kesimi geliyor. Bu etler de kurban etinden yapılmış kavurma. Doğrusu enfes olmuştu

Malzemeler;
  • 2 kg kuşbaşı dana eti
  • Tereyağı
  • 3 tane büyük boy soğan
  • Tuz
  • Ben varsa biraz kemikli et de ekliyorum ama şart değil
Yapılışı;
Etler yağsız bir şekilde tencereye atılır. Suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte 20 dk çevrilir. Sonra soğan tereyağı eklenip altını çok kısık ateşe getirerek 2 saat su katmadan pişirilir. Etler yumuşayınca tuz eklenip servis edilir.
Afiyet olsun.

3 yorum:

ÖZLEMCE dedi ki...

oooh harikası ,ellerine sağlık..

bir kase lezzet dedi ki...

ellerinize sağlı zaten üyenizim ve takipteyim kavurmaya evet diyorum ellerinize sağlık bana da beklerim
:)

Merve dedi ki...

Kandil gecelerinde komşularla ve yakınlarla paylaşmak üzere yapabileceğimiz tarifleriniz var mı acaba? =)

Bu vesile ile sizlerin ve tüm okuyucularınızın da Regaip Kandilini kutlarım...