31 Ocak 2010 Pazar

Melih Bebek


Halacığım 15 günlükken ayakların bu kadarsa 15 yaşında ne kadar olacak acaba:)))

20 Ocak 2010 Çarşamba

Hala Oldum:)


Pazartesi günü merakla ve sabırsızlıkla beklediğimiz bebeğimiz dünyaya geliverdi. O da dayanamadı 10 gün erken doğdu:))) Sabırsız işte halasına çekti:) Halası 10 gün sonra görmeye gidecek ama bu akşam kurabiyelerini yaptı:))


Yarın kargoya verilecekler. Sonra da misafirlere ikram edilecekler...


Aramıza hoşgeldin Melih'cik. Seni çok seveceğiz:)



Her açıdan kurabiyeleri resimledim tabii:)




Daha minicik olduğu için bebek ayağı ve biberonlu şekilde yapmak istedim. Halası daha ne kurabiyeler yapacak :)))) Bunlar başlangı. halacım:)


14 Ocak 2010 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar

Bilgisayarın başına oturmaya zaman yok. Evde laptopu köşe bucak saklayacak yer arıyoruz. Mert hiç fırsat vermiyor. Çok zararlı diye de endişeleniyorum. TRT Çocuk bitince bilgisayardan çizgi filmleri izlemek için çok ısrar ediyor. Herkesin çocukları böyle mi bilmem. Durum böyle olunca blogumun güncellenmesi de sekteye uğruyor. Zaten hayatın akışına bir kaptırmışız ki kendimizi yakalayana aşkolsun.... Bugün arkadaşlarıdan eskilerden konuştuk da ben böylesi hayatta daha mutluyum sanırım. Bazen dinginlik istiyorum içim bir rahatlasın hiçbişey düşünmeden öyle uyuyup bir hafta sonra uyanayım istiyorum ama ben gerçekten hızlı yaşarken daha mutluyum buna karar veriyorum... Sakin sessiz bir ömür geçirmek için ıssız bir kasabaya yerleşmek isteyenler vardır ya ben yapamam heralde diyorum... Bazen kalabalık arasında yürümek insanların mırıltılarını dinlemek herkesin bir yerlere yetişme çabalarına seyirci olmak için elektrik direklerinin üstünde oturmak istiyorum. Bir günlüğüne delirmek delilerin halini anlamak istiyorum. Bir günlüğüne sanatçı bir günlüğüne başbakan falan filan olmak istiyorum. Halkın nabzını tutmak istiyorum:))))) Gece gece deli deli fikirler geliyor aklıma en iyisi tarife geçmek:))
Malzemeler;
  • 4 tane taze misler gibi enginar
  • yarım demet dereotu
  • yarım çay bardağı saf zeytinyağı
  • 1 tane orta boy soğan
  • tuz
  • 1 çay bardağı su

Yapılışı;unu ekleyin.

Zeytinyağını genişçe bir tencereye alın. Hafif kızdırıp içine küp küp doğranmış soğanları atın. Soğanlar pembeleşince enginarları da kare kare doğrayıp içine atın. 4-5 dk kısık ateşte kavurduktan sonra suyunu tuzunu ekleyin. İndirmeye yakın dereotunu ekleyin. Pişirdiğiniz tencerede soğutup servis edin.


Bu kitap için yazılacak övgü dolu bir sürü söz var ama " Yukarda yazdıklarımın bile bir gün olacağına inandım Umut u okurken" .... Artık söylemek istediklerime tercümanmıdır bu sözlerim bilmem!

9 Ocak 2010 Cumartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Yazılmayı bekleyen o kadar tariflerim birikti ki. Ben de bloguma yazmayı çok özlemişim. Geçen haftalarda hamsi partisi yapmıştık o sofram da bekleyenler arasında. Ama hamsileri çekmeyi unutunca insan pek yayınlayası da gelmiyor hani. :)))) En iyisi bir tava hamsiyi sonradan pişirip resimleyeyim de o sofraya kaynatayım:)
Bu sene yapraklar Beypazarı'ndan... Ankara' da yaşayanlar Beypazarının yaprak sarmasının ve yapraklarının ünlü olduğunu bilirler. Bu da Beypazarı usulü...
Malzemeler;
  • 1 avuç içi kadar kıyma ( Beypazarlılar koyarmış )
  • 2 tane ince ince doğranmış büyük soğan
  • 1 su bardağından biraz az zeytinyağı
  • yarım demet maydonoz
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 tane rendelenmiş domates
  • tuz

Yapılışı;

Salamura yaprakları bir gün önceden suya koyun tuzları çıksın. Genişçe bir tencereye zeytinyağını alıp hafif kızdırın. İçine kıymayı atıp biraz kavurduktan sonra soğanları atın ve pembeleşinceye kadar pişririn. Sırasıyla salçayı ve yıkanmış bulgurla pirinci ekleyip 4-5 dk kavurun. Sonra domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Ateş orta seviyede olsun. Sonrasında baharatları ve 1 çay bardağı suyu ilave edip kaynadıktan sonra tencerenin ağzını kaptıp içi demlenmeye bırakın. İç ılındıktan sonra sarmaları sarın. Tencereye alın. Hafif salçalı su yapın salçalı suyun içine nar ekşisini de ilave edip tencereye dökün. Sarmaların üzerine de çok az yağ gezdirdikten sonra kısık ateşte iyice pişirin. Afiyet olsun.

1 Ocak 2010 Cuma

Mutlu Yıllar




















Bu pasta tam 1.5 yıldır arşivde bekliyor. Bir türlü yapan arkadaşımdan tarifini alıp yazamadım. Üzerinde 2 yaz geçince ben de bu pastanın resmi ile mutlu yıllar demeye karar verdim:))
Yeni yıl;
  • Başarı
  • Sağlık
  • Mutluluk
  • Huzur
  • Bol kazanç
  • Bol yardımlaşma
  • Güven

ve daha bir çok güzel şey getirsin. Ben bu yazıyı yazarken geleck yıldan kendi adıma çok umutluyum. Hepinizin öyle olmasını diliyorum.:)))

Neşe dolu yemeklerle neşeli yıllar:)))