20 Haziran 2010 Pazar

Tavuklu Enginar


Zaman avuçlarımın içinden akıp gidiyor gerçekten. Günler son zamanlarda o kadar hızlı geçiyor ki ardından bakarken buluyorum kendimi... Yaz aylarının verdiği rehavet de var tabi... Bloglar tatile çıktı:) Benim blog da bahardan beri tatilde... Ama bu yemeği yazmadan da olmazdı enginarın muhteşem lezzeti ve çok sağlıklı olması bu yemeği yapmanız için bir sebep...Hadi kalkın siz de yapın çok memnun kalacaksınız:)
Malzemeler;
  • 3 adet enginar
  • 2 tane büyük boy patates
  • 4 parça ızgara tava diye satılan parça tavuk
  • 1 tane soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • tuz
  • çok az karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;

Genişce bir tencerede zeytinyağını kızdırıp küp küp doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Sonrasında salça ve tavukları da ekleyip tavuğun sulanmasına izin vermeden sote yapalım. Ardından enginar ve patatesi ekleyip kısık ateşte 4-5 dk daha çevirelim. Sonrasında suyu tuzu ve karabiberi ekleyelim. Patatesler pişince ocağın altını kapatalım. Yemek ılınıncaya kadar tencerenin kapağını açmayalım. Afiyet olsun.

4 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok besleyici bir lezzet ellerine sağlık...

Güzel ve mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

tatlihayat dedi ki...

enginara bayiliyom eline saglik o ne hafif ne lezizdir italyalarda ac kaldik baciiiiii:}}}}icimiz disimiz pizaaa olduu...

annemineli dedi ki...

Çok hoş olmuş,enginarı çok severim.Ellerine sağlık,sevgilerrr....

Aylin dedi ki...

tavuklu enginarı muhakkak deneemek isterim ellerinize sağlık