17 Aralık 2009 Perşembe

Ispanak Yatağında Et Sote:)) (Adını Ben Koydum)

Akşamları işten fırlayarak eve gidenlerdenim. Malum işten geç çıkıyorum. Eve gidip oğlumla biraz ilgilenmek ve sonrasında ne yiyeceğizi düşünmek kısmı bekliyor beni. Durum böyle olunca çok fazla yeni tarifler deneyemiyorum. Haftasonları da evde çok yemek yapmıyoruz. Gezmelerde olunca nerde acıkıyorsak orda yemek yiyoruz. Artık dışarda da çok güzel çorba yapan yerler olduğu için Mert' in çorba yemeden olmaz kuralımızı da atlamamış oluyoruz.
Bu yemeği de bayramda Trabzon' a gitmeden önce dolaptaki kalan sebzeleri ve etleri nasıl değerlendireyim diye düşünürken keşfetmiş buldum kendimi:) Biraz ıspanak vardı bir parça da et. Etli ıspanak yapsam olmaz şöle yapsam olmaz böle yapsam derken sosyete tabiriyle " Ispanak Yatağında Et Sote" :))))) yaptım:))))
Malzemeler;
  • 1 demet ıspanak
  • 2 adet orta boy soğan
  • zeytinyağı
  • karabiber
  • tuz

Yapılışı;

Ispanakları iyice temizleyip yıkayın. Orta boy olacak şekilde doğrayın. Soğanın 1 tanesini küp küp doğrayın az yağda soteleyin. Üzerine ayıkladığınız ıspanakları ilave edin. Biraz tuz biraz karabiber ekleyip pişirin. Ayrı bir tencerede 5 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın. Kızgın yağa etleri atın. Suyunu salmasına izin vermeden kavurun. Üzerine 1 tane soğanı doğrayıp atın. Soğanlarla beraber de eti soteleyin tuzunu kararınca ekleyin. Sonra altını iyice kısıp gerekirse çok az su ilave edip etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Her iki yemek ayrı ayrı yerlerde piştikten sonra resimdeki gibi servis edin. Afiyet olsun.



15 Aralık 2009 Salı

Tropik Aromalı Sinangil Kek Unu ile Muffin

Dün elime ulaşan Sinangil unlarının kocaman paketinden bir sürü un çeşidi çıktı. Benim gibi bir kek canavarı tabii ki önce kek yapmaktan başlar olaya:))) Paketi açtığımda ilk dikkatimi çeken Tropik Aromalı Kek Unu nu denemek istedim. Muffin yapmaya karar verdim. Ertesi gün benim test ekibine ( iş arkadaşlarım) ikram edince hepsi çok güzel olduğunu yalnız aromanın biraz daha az olması tercih edeceklerini söylediler. Ama yumuşacık muffinlerin tadını çok beğendiler.
Malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak az şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 orta boy rendelenmiş havuç
  • 2.5 su bardağı Tropik Aromalı (hindistan cevizi) Sinangil Kek Unu

Yapılışı;

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip kıvam alıncaya kadar çırpın. Bu kek unları kabartma tozu içerdiğinden kabartma tozu eklemeyin. Muffin kalıplarına hamuru eşit paylaştırın. 175 derecede 18 dk pişirin. Afiyetler olsun.

14 Aralık 2009 Pazartesi

Sinangil

Sinangil firması bu sabah kocaman bir paketle bana sürpriz yaptı. Firmanın reklam çalışmalarını saygı ile takdir ediyorum. En kısa zamanda bu güzel unlarla tarifler deneyip yayınlayacağım :))

12 Aralık 2009 Cumartesi

Gülbahar' ın Diş Buğdayı Kurabiyeleri

Bu ara şeker hamurlu kurabiye yapmak konusunda seri üretime geçtim. Eski yaptığım kurabiyeler için epey bir methiye alınca pek bir hoşuma gitti doğrusu:)) Yine kurabiyeye konu olacak bir parti olunca Elif kolları sıvadı:)
Bizim yeğen Gülbaharın dün diş buğdayı partisi vardı. küçük prinçler 7 aylıkken biz çıkmaya karar verdik diyerek yola çıktılar. Eeee böyle parti yapılacak da yengesi onu kurabiyesiz mi bırakacak?


Hemen araştırmalara başladım. Bu sefer çubuklu kurabiye yapacaktım. Altına şık bir kase koymalıyım diye epey bir kase aradım. Sonra Mudo' da bu vazoyu buldum.


Diş buğdayına diş gibi kurabiye yapacaktım ama sipariş ettiğim kalıp önlük kalıbı çıktı. Sonrasında onu benzetmeye çalıştım ama pek bi şık olmadı. Sonra yine prenses elbisesi yapmaya karar verdim. Kurabiyeleri beyaz çalışıp kırmızı kurdalelerle süsledim. Sonuç çok şık.


Çubuklu kurabiye yapınca bir tepside pişmesi gereken kurabiyeler iki tepsiye çıkıyor. Bu arada bu yazı baskı kalıplarını iiyi almışım çok zevkli yazı yazmak:)))) Daha bir özel oluyor kurabiyeler.

10 Aralık 2009 Perşembe

Izgarada Çupra

Mert' e balık yedirmek için akla karayı seçiyoruz. Bilmişliğinden napıcağını şaşırmış durumda. Büyük balık alıyorum "Küçük isterim" diyor. Küçük balık alıyorum "Büyük isterim " diyor. Oooffff:)))) Çocuğum 3 yaş sendromu geçiriyor sanırım.
İstekleri hiç bitmiyor. Bize özleminden ne yapacağını şaşırmış durumda. Akşamları hop oturtup hop kaldırıyor bizi:)
Akşamları gelirken gönlü olsun diye bişeyler götürmeye çalışıyorum. Genelde hoşuna gidiyor bu durum.
Geçenlerde aramızda geçen muhabbet;
Dindon kapı çalar ve anne gelir.
Mert: Bana ne getiiiidin. Bakiyim çantana ( ı yok literatüründe tüm ı lar i)
Ben: Mert bak sana şeker getirdim.
Bu konuşmanın ardından şekeri yüzüme fırlatıp
Mert: Akşama kadar bunu mu çaliştin? İstemiyom ben bunu
Diye bir cevap. Ne denir ki buna şimdi. Haklı çocuk. Akşama kadar ayrı kaldık bir sürü çalıştın getire getire bu kadarcık şeker mi getirdin bana diye isyanlarda:)))

Düzelecek düzelecek diye kendimi avutup tarife geçeyim en iyisi.

Tarif de öyle matah birşey olduğundna değil. Sadece bilmeyenlere püf noktaları vermek maksatlı yazılmıştır.
Hani şu gurme programları olur ya orda seyretmiştim. Izgarada balık pişirirken balığın için dışı güzelce fırça ile yağlanmalı. Tuz karabiber ekilmeli ve solungaçlarının altına 1 er tane sarımsak yerleştirilmeli diye izlemiştim. Ben de bu balıkları bu yöntemle yaptım. Sonuç perfect:)))

8 Aralık 2009 Salı

Eylül Bebeğin İlk Yaş Kurabiyeleri

Cumartesi günü İş arkadaşım Şule' nin prenses kızı Eylül' ün ilk doğum günüydü. Haftasonu çalışma olduğu için katılamadım ama ilk doğum gününde özel bişeyler olsun istediğim için şeker hamurlu kurabiye yapmak istedim.


Şule ile "Yok gelmezsen ben hediyeni almam. Yok alırsın. Almazsan bozulurlar. Yok almam" diye ufak bir çekişme yaşadıktan sonra paketi masasına bıraktım kaçtım:) Paketi açtıktan sonra niye öyle ısrar ettiğim ortaya çıkmış oldu tabi:)

Eylül bebek pamuk gibi beyaz ve prenses kadar güzel bir bebek olduğu için Beyaz Prenses elbisesi ve Bebek Önlüğü kalıpları ile çalıştım. Kurabiyelerim de çok beğenilince amacıma ulaşmış oldum:)
Tekrar mutlu yaşlara Eylül...



5 Aralık 2009 Cumartesi

Arkadaş Kurabiyesi

Arkadaşlarımı çok severim :) İlkokul çocuğu cümlesi gibi oldu ama öyle gerçekten:))) Genel manada arkadaşlarımın üzüntüleri sevinçleri istekleri kafamı meşgul eder...
Bu kurabiye de Arkadaşım Hatice' nin " Elif herkese kurabiyeler yapıyosun. Bana da yapsan ama bana özel yapsan nolur" demesiyle aklımda kalmış ve sonunda gerçekleşmiş bir iştir:)
Hatice' ciğim üzerine "Kraliçe Hatçe" yazcaktım ama bidi bidi harfleri gecenin 1 inde gözüm görmedi:)) Arkadaşlığımızın daimi olması dileklerimle...
Not: Tarif her zaman yaptığım şeker hamurlu kurabiye yapımı tarifimden.

3 Aralık 2009 Perşembe

Karides


Yoğun ve yorgun bir bayram geçirdim. Son anda gittiğimiz Trabzon turu domuz gribi fobimden kurtulmama sebep oldu. Valla benim memleketime domuz gribi gelmemiş:)) Mert ömründe öpülmediği kadar öpüldü:) Bayramda "Oooo hoşgeldiniz" diye boynumuza dolanan kollar hiç rahatsız etmedi bizi:) Oysa Ankara ' da birisi hapşurunca başım falan dönmeye başlıyordu:)) Sonuçta kaderde ne varsa onu yaşayacağız. Çok fazla bulandırmaya gerek yok. Ama tabi kii tedbiri elden bırakmayacağız ...
Deniz ürünlerini çok seven biri olarak bu karides işini de tuttum diyebilirim. Yalnız yenmesi acep doğru mudur değil midir hala çözmüş değilim. Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum. Sonuçta denizden çıkan bir böcek :)))
Barış arkadaşımızın üstüne yoktur deniz ürünlerini pişirme konusunda... Eeee Ayvalık 'da doğup büyüyünce bilmemek ayıp:)
Malzemeler;
  • Temizlenmiş karides (ne kadar yapcaksak o kadar. Bunlar anca 300 gr vardı)
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı. Gerçekten çok fazla yağ çekiyor
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • iki tane defne yaprağı




Yapılışı:
Hepsini resimde gördüğünüz gibi tavaya alıp hafif ateşte pişirip servis yapıyoruz:) Afiyet olsun.