25 Şubat 2009 Çarşamba

PDÇS-37 Vişneli Kek

Bazen boş boş sonunun olmadığını bildiğiniz işlerle saatlerce uğraşırsınız ya ne çok üzülürüm o zamanlarda vakit ayırmam gereken şeyler adına ...
Şimdi de bitmek tükenmek bilmeyen testler peşindeyim ama sonu yok:) Mola verip beni mutlu eden bloguma accık dert yanayım dedim:) Vişneli kekim moralimi yerine getirir heralde:) Daha önce de söylemiştim kek insanı mutlu eder...Bu tarifi etkinliğin ev sahibi http://sevincceden.blogcu.com/ a gönderiyorum.
Malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı mısırözü yağı
  • 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım çay bardağı vişne suyu (olmasa da olur)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yeteri kadar un

Yapılışı;

Yumurta ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Yağı vişne suyunu ve sütü ilave edip biraz daha çırpın. Unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Kabartam tozu vanilya ve vişneleri ilave edin. Yağlanmış kalıba dökün ve 175 derece fırında yaklaşık 40 dk pişririn. Afiyet olsun.

23 Şubat 2009 Pazartesi

Haşhaşlı Kepekli Ekmek

Cumartesi günü kahvaltıya şöyle misler gibi kokan bir ekmek yaptım.Kahvaltıda üzerine terayağı sürüp sürüp kendimizi şımarttık:) Mertin ekmeğin başında soğumasını beklemesi de evlere şenlik bir görüntüydü yani. Oğlum yanacaksın çekil diyorum. Anne ekim ekim (ekmek) diye tutturuyo. Sıcak mıcak kesitik artık...


Pişerken üzerine un serpmiştim. Görüntüsü güzel oluyor.


Mertimin yaramaz elleri:)

Malzemeler;

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı su

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

  • 2 su bardağı beyaz un

  • 2 su bardağı kepekli un

  • 1/2 paket yaş maya

Yapılışı;


Sütü ve suyu ılıtın mayayı içine atıp 15 dk erimesini bekleyin. Unları, zeytinyağını ve haşhaşı yavaş yavaş ilave edip hamuru 20 dk kadar yoğurun. Ben haşhaşı çok koymuşum bence siz 1 kaşık koyun. Hamuru bu şekilde 3 saat bekletin. 3 saat sonra hamuru tekrar yoğurun ve kalıba alın. Kalıpta da 1 saat bekletip sıcak fırında miss kokular sizi bayıltana kadar pişirin. Ekmeği pişrirken fırına 1 tas sıcak su koymayı unutmayın . Afiyet olsun.

20 Şubat 2009 Cuma

Blog Arkadaşlığı


Sevgili Betül Ablam, Efsun ve İremle Mekanlar bana hediye vermişler. Ben de seve seve kabul ettim...

Evet blogu gerçekten seviyorum. Hobim o benim hobim:))))

Kural var tabiki de hemen yazıyorum...


Bu ödülü vermenin 3 kurali ise söyle;
1- Seni ödüllendiren blogun linkini vermek
2-Ödüllendirdigin 7 blogun linkini vermek
3-Ödül alan blog yazarlarini durumdan haberdar etmek

Ödüllendireceklerim hep ödüllendirildiler ama çok sevildiklerine istinaden bir kere de benim elimden ödül alsınlar bakalım:)

  1. İremle Mekanlar ( o da beni ödüllendirdi ama ben bir daha onu ödüllendiriyorum)
  2. Maksat Muhabbet Olsun
  3. Bir Tutam Zencefil
  4. Çilek Yeşim
  5. Sweet Kitchen
  6. Emeklilik Hobileri
  7. Neriman Abla

16 Şubat 2009 Pazartesi

Kekikli Yumurtalı Zeytinli Ekmek

Uzun zamandır ekmek yapmayı bırakmıştım. Şu ölçü işi yok mu beni öldürecek:( Ama olmayınca da düzgün olmuyor malesef. Hadi kalk üşenme Pazar kahvaltısına harika bir ekmek yap bakalım Elif dedim ve kolları sıvadım. Gerçekten tavsiye edebileceğim çok güzel bir ekmek çıktı ortaya...

Malzemeler;
  • 1+ 1/4 cup süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı yumuşak terayağı
  • 3 + 3/4 cup kepekli un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 10 tane çekirdekleri çıkarılmış zeytin
  • yarım paket yuva yaş maya
Yapılışı;

Ekmek makinası kabının en alt kısmına yumurta ve suyu dökün. Üzerine kekik ve pul biberi ilave edin. Suyun üstünü iyice kapatacak şekilde unu ilave edin. Bir köşeye şekeri bir köşeye tuzu ve ortaya da mayayı ilave edip makinayı 1 nolu ekmek ayarına getirin ( ben 500 gr ekmek ve renk olarak rapid i seçtim). Makinayı kurun ve o misss kokuların çıkmasını bekleyin oldumu:)

Uzun zamandır yapmadım dedim ya sağdan soldan resimledim. Bari iki tanesini ekleyeyim dedim fena mı olmuş:)

13 Şubat 2009 Cuma

Pide

Bana desinler hiç yemek yeme hep böyle pide, börek, çörek vs ye her gün yerim gerçekten. Ama gel gör ki hem sağlığım hem de kilom işin içine girince böyle şeyler yapmamam gerekiyor diye hemen bu kötü düşünceleri kafamdan uzaklaştırıyorum...:)
Hani eskiden evde içler yapıp pidecilere gönderirlerdi ya hep özenirdim. Biz hiç öyle yapmazdık alırsak hazır alırdık. Bu sefer ben de deneyeyim dedim. Evde güzelce arkadaşımın tarifine göre içi hazırladım pideciye götürdüm. Ama lahmacun yapma niyetinde idim o içle:) Adam demez mi "hanfendi bu içi pişirdiniz bu lahmacun olmaz" .... Haydiii moralim bozuldu nolcak şimdi? Olsun kapalı pide yapalım dedi ve bunlar çıktı ortaya gerçekten çok lezzetli oldular. Böylece güzelce pidelerimizi yedik. LAhmacunun içinin pişmeden yapılacağını da öğrendim:) Bunu duyan arkadaşlarımdan senin gibi blog sahibi birisinin böyle bir ayrıntıyı bilmemesi gerçekten çok ayıp lafını da yedim:) Öle garip bi hikye oluverdi çıktı bu tecrübe benim için:)
Şimdi iç tarifini yazayım da siz de pişirerek kapalı pide yaptırın pişirmeden lahmacun:)
Malzemeler;
  • 1.5 kg kıyma
  • 3 tane büyük boy soğan
  • 5 tane orta boy domates
  • 1 demet maydonoz
  • tuz
  • karabiber

Yapılışı;

Soğanları rondodan geçirin. Suyunu sıkın. 2 yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay bardağı sıvıyağı kızdırıp soğanları içine atıp hafif pembeleşinceye kadar pişrirn. Ardından kıymaları atıp pişirin. Domatesleri,maydonozu rondodan geçirip ilave edin. Tuzunu ve biberini ilave edip biraz daha pişirin. Eğer kuru olursa su ilave edin. Gönderin pideciye gerisini o halleder:))))

Eğer lahmacun olcaksa hepsini çiğden karıştırın ..

8 Şubat 2009 Pazar

İKİ


Bugün benim kuzumun aramıza katılışının 2. yılı. Yaramazımız iki yaşını doldurdu. Yeni yaşın hayırlı olsun oğlum. Yazacak o kadar çok şey var ki ama en güzeli en sadesi olan...

Seni çok seviyoruz İyi ki hayatımızdasın bitanecik oğlumuz...

1 Şubat 2009 Pazar

Elmalı Kurabiye



















Blogumu ücretsiz izine ayırdım gibi bişey oldu:) Hala fotoğraf makinası krizimizi aşamadığım için yaptığım yemekleri ve görüntülemek istediğim bir çok kareyi çekemiyorum. Arşivlere devam. Bu da tarifi taaa fi tarihinden kalma bir elmalı kurabiye tarifi. Her zaman tutar asla yanıltmaz insanı:) Bu nedenle pek severim ben bu tarifimi:)

Malzemeler;
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
İçi için;
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 tane rendelenmiş elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı;
İç malzemeleri bir tavaya alıp elmalar yumuşayıncaya kadar 5-6 dk kadar orta ateşte pişirip ılımaya bırakın. Elmalar soğurken hamur için un hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın. Unu da azar azar ilave edip kurabiye hamurunu elde edin. Sonra da resimdeki şekli verip içine iç harcından doldurun. Isıtılmış fırında üzeri çok fazla kızarmayacak şekilde pişirin. Kurabiyeler soğuyunca üzerine puda şekeri serpin. Afiyet olsun.

Sevgili Hülya beni mimlemiş. Benim kitapta bakalım neler çıkacak:) Ben de merak ediyorum.

1- Yakınınızda bulunan ilk kitabı elinize alın
2- 161'inci sayfayı açın
3- 5'inci cümleyi bulun
4- Blog sayfasına yazın
5- En güzel cümle veya en güzel kitabı seçmeyin ! sadece en yakınınızda bulunan ilk kitabı alın
6- 5 blog arkadaşınıza yollayın

Son zamanlarda okumakta olduğum Zar Adam kitabını aldım. 161. sayfayı açtım. Çok saçma bir cümle çıktı ama yazıcaz mecbur:)

"Bayan Reingold kovulmadığından emin olmak istiyor, sana tekrar sormamı rica etti"

Böyle bir cümle çıktı :) Ben de İremle Mekanlar ı mimliyorum)