12 Kasım 2009 Perşembe

Et

Etin bu hali en sevdiğim halidir. Baharatlı soslu yumuşacık mis gibi olur:)
Malzemeler;
  • Kişi sayısı kadar dövülmüş bonfile et
  • 3 rendelenmiş domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım kahve fincanı sızma yağ

Yapılışı;

Etler hariç kalan malzemeyi iyice karıştırın. Tencerenin yağı ilave edip kızdırın. Etleri karıştırılmış malzemeye batırarak tencereye dizin. Kalan sosu da üzerine dökün. Kısık ateşte 2 saat kadar su eklemeden pişirin ve lezzeti görün:)

4 yorum:

hatice dedi ki...

Elifcim lezzeti eminim çok güzeldir :) Domates içerisinde piştiğinden de yumuşak olacağı hep garanti gibi. Mutlaka deneyeceğim. Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

Eti çok severim, sosuda güzel olmuş ellerine sağlık....Hemen yapmak gerekir nurgül

Tombuk dedi ki...

Ayy Elifcim benim anneannem de böyle yapıyor eti ve enfes oluyor. Sanırım sırrı su konmaması ve uzun süre kısık ateşte pişmesi.. canım çekti yaa.. Benim bunları öğle vakti okumamam gerekiyor yaa.. :))
Çok öpüyorum Elifcim seni.
Bari bu sene sona ermeden starbucks a gidelim artık. :)

Meleğin Dünyası dedi ki...

Ben de etin bu haline bayılırım.Deneyeceğim ellerine sağlık:)