13 Mart 2009 Cuma

Pırasalı Pazılı Börek


Bu aralar yine otomatiğe bağlamış durumdayım. Sabah 8 de kalk haldır huldur hazırlan işe koş. Akşam artık 8-9-10 kaçta çıkabilirsen eve koşarak git. Mertin gönlünü almaya çalış. (İşten çok geç ççıktığım için küsüyor bana beyfendi de). Bişeyler atıştır. Şöyle bir eve bak hoopp yat. Sabah gene aynı telaşla kalk. İmdaaattt!!!!
Bu koşuşturmaca arasına sıkıştırdığım tamamen uydurmasyon olan bu böreğim güzel oldu. Bol kalorisi ile K ları sevenlere ithaf ediyorum:)
Malzemeler;
İçi için;
  • 2 sap pırasa
  • 10 sap pazı
  • biraz zeytinyağı

Hamur için;

  • 1 su bardağı süt
  • yarım paket yaş maya
  • tuz
  • yeteri kadar un

Yapılışı;

Zeytinyağını tencereye alıp kızdırın. Yıkayıp doğradığınız sebzeleri içine atıp biraz öldürene kadar şöyle bir kavurun. Tuz ekmeyi de ihmal etmeyin. 1 bardak sütle mayayı eritin ve bu karışıma azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat bekletin. Beklettiğiniz hamuru tekrar yoğurup ikiye bölün. Tezgahı zeytinyağı ile yağlayın ve ilk parça hamuru alıp elinizle yağ yardımıyla tepsi kadar açın. Tepsinin altına ilk parçayı serin. Arasına malzemenin suyunu sıkarak ilave edin. İkinci hamura da aynı işlemi yapıp üzerine kapatın. Yarım saat de tepside dinlendirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Ben fırına koymadan kesmiştim. Sonrasında daha kolay servis olsun diye.

3 yorum:

neslihan dedi ki...

kolay gelsin canım.börek harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Zehra Gürgen dedi ki...

Gece yarısı karnım acıkmış, ekranda senin ensef böreğin :(

keşke bir dilim olsaydı..
ellerine sağlık

Betül dedi ki...

Elif'ciğim,

Süper kadın olarak bunca yoğunluğa enfes bir şey sığdırmışsın, ellerine sağlık.

Öpüyorum.