10 Temmuz 2008 Perşembe

Gizli Aşçı Sofrası :)




















Benim Ceren diye bir arkadaşım var. Meğer ne marifetliymiş bu kız yaw:) Dün akşam saat 5 de aradım dedim akşam size gelcez. Hadi yemeğe gelin bari dedi. Bişeyler yeriz dedi. Yukardaki sofraya bakar mısınız? Meğer bu kız gizli aşçılardanmış. Bayıla bayıla yedik. O kadar lezzetliydi ki anlatamam. Hele o köfte patates süperdi siper. Arkadaşım ellerine sağlık canım. Şimdi tariflere geçeliiiimmm:)



















Bu güzel yemek zeytinyağlı fasülye. Hepsinin tarifini sırayla vereceğim.
Malzemeler;
  • yarım kg fasülye
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 tane domates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı;

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Fasülyeleri ekleyin. En üste de doğranmış domatesleri ekleyip çookk kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın tuzunu ilave edin ki sert olmasın.


Domates çorbası da mükemmeldi.

Malzemeler;

  • 5 tane rendelenmiş domates
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;

Zeytinyağı ile unu kavuralım. Üzerine rendelenmiş domatesleri ilave edip biraz daha kavuralım. Sonra süt ve suyu ilave edip 15 dk bu şekilde kaynatalım. Tuzu ilave edip çorbayı blendırdan geçirelim. Üzerine isterseniz tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz. Rendelenmiş kaşarla servis yapalım.


İşte muhteşem köfte patates..

Malzemeler;

Köfte için;

  • yarım kg kıyma
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Diğer Malzemeler;

  • 5 tane halka halka doğranmış patates
  • 3 tane rendelenmiş domates
  • 3-4 dal kıyılmış maydanoz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tane ince doğranmış kırmızı biber
  • 1 tane ince doğranmış yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı;

Köfteleri hazırlayıp yağsız tavada biraz pişirelim. Patatesleri yağlanmış tepsiye dizip 15 dk fırınlayalım. Sonra köfteleri üzerine dizip domates biber maydanoz salça tuzdan sos hazırlayıp üzerine dökelim.Sora 20 dk 220 derecede pişirelim.

Not: Bu yemeği deneyip de patatesleri pişmemiş diye şikayet aldım. Fırından fırına göre pişirme süreleri değişebilir. Ben bunu gözardı etmişim. Kusuruma bakmayın. En iyisi patates kısmına fırınladıktan sonra çatalla kontrol edip gerisine devam etmek. Hafif pişmiş olmalarını sağlayalım. Tekrar özür diliyorum.



















Bu da zeytinyağlı semizotu.
Malzemeler;
  • 1 demet yıkanmış doğranmış semizotu
  • 1 tane tavla zarı şeklinde doğranmış havuç
  • 2 tane doğranmış soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç yada bulgur
  • 1 tane kırmızı biber
  • tuz
  • yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı;

Zeytinyağında sırasıyla soğanları biberleri havucu kavuralım. Üzerine semizotlarını ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirelim. 5-10 dk böyle piştikten sonra pirinci ilave edelim. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alalaım.

5 yorum:

Hobi Sepeti dedi ki...

Arkadaşının ellerine sağlık,kısa zamanda çok güzel bir sofra hazırlamış.Özellikle köfte patatesin görüntüsüne bayıldım.
Sevgiler.
Pınar.

Eda dedi ki...

Oooo..Az zamanda çok iş diye buna derler yav..:)
Sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Arkadaşınızın ellerine sağlık, gerçekten hepsi nefis, sizlere de afiyet olsun, sevgilerimle...

Betül dedi ki...

Elif'ciğim,

Yaz sofrası olmuş, arkadaşının ellerine sağlık.
En kısa zamanda görüşmek dileğimle. Öpüyorum.

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

canım yaa kimin arkadaşı tabi marifetli olacak:))) arkadaşının elciklerine sağlık pekg üzel hazırlamış herbirini....hayatcım inşallah birdahaki seferde buluşma ayarlarızda sende katılırsın...öpüyorum sevgilerimle