22 Şubat 2008 Cuma

Kapalı Lahmacun




















İşte haftasonu kahvaltınızı şenlendirecek bir hamur işi :) Bugün aklıma yazak bişey gelmiyo ya.. Bazen böyle kal gelir bana ne konuşacak ne de yazacak bişey aklıma gelir. Bugün de o günlerden birisi işte...
Oğlumun 1 yaş aşısını yaptırdım akşam iş çıkışı trafiğiine yakalandım. Yeni aşı olmuş bi çocuk ve iğrenç bir trafik derken bi ton stresle eve geldim. Nolcak bu yolların hali diye bi konu geldi aklıma işte bak:)))) Ama ben en iyisi bu konuya hiç başlamayayım ...Tarife geçeyim:)
Malzemeler;
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • tuz
  • yeteri kadar su
İçi için;
  • 2 tane kuru soğan minicik kıyılmış
  • 1 kase kıyma
  • biraz yağ
  • istenilen baharatlar
  • tuz
  • 3-4 dal maydanoz



















Yapılışı;
Önce hamuru yapalım ve dinlenmeye bırakalım. Sonra iç için bir tavaya yağı ve soğanı alıp soğan pembeleşinceye kadar kavuralım içine kıymayı da katıp kavurmaya devam edelim. Kıymalar pişince baharatları tuzu ve maydanozu ekleyip bir iki çevirip altını kapatalım.
Yaptığımız hamurdan 6 tane beze çıkması lazım. Bu bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız bir tanesinin içine kıymalı harçtan serpelim ve üzerine diğer açılmış olan yufkayı kapatıp kenarlarını rulo ile güzelce yuvarlak biçimde keselim. Kızgın yapışmaz tavaya alıp orta ateşte altı üstü kızarana kadar pişirelim. Pişince her iki tarafına tereyağı sürüp servis tabağına alalım. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayalım. Afiyet olsun...

7 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

sabah kahvaltı için bizede yollarsan memnun kalırım:)

ellerine sağlık.

ayşegülmutfakta dedi ki...

melez bir lezzet olmuş bu hafifiten çiğ böreği andırıyor ama lahmacun tadında.. başarılı bir çalışma eline sağlık cnm..

kizilciksurubu dedi ki...

Süper görünüyor,ellerine saglik.Iyi pazarlar.

ezgi uğurlu dedi ki...

canım benim enfes görünüyor.ellerine saglık.koaman sevgiler

yeşim dedi ki...

nasılda iştah açıcı olmuş böyle
ellerine sağlık
kocaman sevgiler

Aynur dedi ki...

eee baslamamakla iyi etmissin cünkü bitecek bi konu degil::))

eline saglik buda guzel bi yontem lahmacun icin:)

sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Mutfak Havlusu dedi ki...

kapalı yada açık hiç farketmez her halükarda yenebilir:)