30 Aralık 2007 Pazar

Kavurmalı Börek

Bu tarifi daha önce bu adreste görmüş olabilirsiniz.Aynı işyerinde çalışıyoruz onlara tarifi vermiştim bir de kendi blogumda yayınlayayım dedim...Artık tarifte bazı değişiklikler yaparak yapıyorum.Ama resmi aynısı koydum.Gerçi bu accık uzaktan çekilmiş hali ama aynı tepsinin resmi ..Resim arşivimde bu kalmış dierlerini silmişim..Aslında tam kurban bayramı sonrası böreğidir bu.Memlekette Hediye teyze diye bir komşumuz vardı.Çoook değerli bir insandır.Ondan öğrenmiştim ama teyze patates koymadan yapardı çok güzel olurdu oohh çayın yanına hele... ne yerdik valla...:)Bayram sonrası yapın derim ...Tabi eğer kavurmaların hepsini götürmediyseniz...Hadi yapalım yiyelim neşelenelim:)
Malzemeler;

  • 3 yufka
  • 5 tane orta boy haşlanmış rendelenmiş patates
  • 1 yumurta akı harcın içine sarısı dışına
  • 1 su bardağı ve üzeri için 1 çay bardağı süt
  • 2 kase kavurma
  • yarım çay bardağı zeytinyağı (eğer kavurma yağlı ise koymayın ağır olur)
  • 1 çay kaşığı tarhun otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • üzeri için çörek otu ve susam

Yapılışı;

Önce genişçe bir kaba patatesleri rendenin ince kısmını kullanmak kaydı ile rendeliyoruz.! bardak sütü,zeytinyağını,yumurta akını,tarhunu,tuzu,biberi ilave ederek karışım elde ediyoruz.Yufkayı tezgaha serip karışımdan iyice sürüyoruz.Sonra yufkanın üzerine kavurmaları serpiyoruz.Rulo yapıp tepsinin büyüklüğüne göre büzerek yerleştiriyoruz.Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz.Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susamı serpiyoruz.En son 1 çay bardağı sütü gezdirip dolapta 2 saat dinlendiriyoruz.Eskiden dinlendirmeden yapardım ama şimdi dinlendirip yapıyorum daha lezzetli oluyor.Yufkalar iyice sütü içiyor.Afiyet olsunn..

Not: Tarhun otunu ben erzurumdan almıştım.Ankara"da hiç rastlamadım çok değişik bir kokusu var.Tavsiye ediyorum.Ama yemeklerde değil de böyle börek tarzı şeylerde daha iyi oluyor bence.Tarhun değil de darhun diye de olabilir.Tam emin olmadığım için tarhun yazdım.

27 Aralık 2007 Perşembe

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATLERİ ETKİNLİĞİ 8 İÇİN ÇİÇEK KURABİYE


Ben de etkinliğe katıldım işteee oley oleyy..:)Bu kurabiyelere bayılırım ben çok sevimliler dimi.?Çayın yanına da muhteşem oluyorlar ..Üniversitede 2 yıl ev arkadaşlığı yaptığım Mukaddes İzmirden gelirken yapıp getirmişti ayyy ne sevmiştim onları o zaman...Hemen tarifini aldım tabi.Biraz zahmetli ama çok güzel oluyor.Çocuklar da şekli dolayısı ile çok beğeniyorlar.Şimdi yurtdışında yaşayan arkadaşıma da bu vesile ile burdan sevgilerimi gönderiyorum..İyi ki öğretmişsin bana bu kurabiyeyi..Hadi yapalım yiyelim neşelenelim:)

Malzemeler;

  • 2 yumurta
  • 1 paket eritilmiş margarin
  • 500 gr nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • hamurun rengini değiştirecek kadar kakao 1-2 çorba kaşığı yetiyor
  • 2 kahve fincanı un

Yapılışı;

2 yumurta ile şeker iyice çırpılır.İçine margarin katılıp tekrar çırpılır.Sonra nişasta,kabartma tozu,vanilya karıştırılıp hamur nişastayı iyice özeyinceye kadar karıştırılır.Sonra hamur ikiye bölünür.Bir parçasına 2 kahve fincanı un eklenip yoğurulur.Diğer parçasına kakao eklenip yoğurulur.Ama kakao eklenen parçaya azcık daha un ekleyebilirsiniz.Biliyorum nefret ediyosunuz bundan ama " kulak memesi " kıvamında olcaklar.Aksi takdirde kurabiyeniz çok sert olur ona göre.Bir kahverengi bir beyaz top elde ediyorsunuz.Bunlardan bilye büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp resimdeki gibi birleştiriyorsunuz.Önceden ısıtılmış fırında (180 derece) 15-20 dk arası pişiriyorsunuz.Aman çok kalmasın hemen üzeri yanıveriyor.Tepsiyi fırından çıkarır çıkarmaz ya soğuk bir zemine koyun balkon yeri gibi.:) ya da kurabiyeleri kevgir yardımı ile alıp tel üzerine koyun ki kurabiyelerin altı yanmasın oldumu.?Bir gün durunca daha güzel olduğunu söyleyebilirim.Ayrıca çok uzun ömürlü bir kurabiyedir.Kavanozda 1 hafta durabilir.Afiyetler olsun efendim....

26 Aralık 2007 Çarşamba

Fırında Acılı Tavuk Pirzola



Geçen hafta bizim kızlarla "Beyaz Melek" filmine gidecektik taaa önceden planladık filan neyse gidecez kardeşim aradı abla ben otobüse biniyorum akşama orda olcam..Eee çocuğum kaçta burda olcann?Abla 8 de bilemedin 9 da evde olurum.İii tamam dedim kapattım.Film 8 de başlıyo bu çocuk aç bilaç gelecek evde yemek yok naapsak naapsak derken aklıma bu pratik yemek geldi.Yemeği hazırladım fırına attım evden çıktım hem kardeş gelince aç kalmadı hem ben bu filmden mahrum kalmadım:)Bu arada film gerçekten çok güzeldi ağlamaktan başıma ağrılar girdi valla.Aman ne ağladım kardeşim yaaaa...Mahsun abimiz kendisinden beklemediğim kadar yüksek bir performans sergiledi gerçekten.Dün de bi yazıda filmin senaryosunu kendisinin yazdığını hatta filmi kendisinin yönettiğini okudum şokk oldum..Tebrik ediyorum çok güzeldi.Gitmeyenler varsa gitsin şööle ağlasın bi güzel ...İçi ferahlasın burnu kızarsın dönsün eve...Gelelim yemeğe..Bu kadar hüzünlendikten sonra yapalım yiyelim neşelenelim dimii??:)

Malzemeler;

  • 6 tane tavuk pirzola
  • 1 tane soğan
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri ben tavuklara genelde kullan ıyorum
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

tavukları genişçe bir kabın içine alın.Soğanı sarımsağı rendeleyin baharatları katıp iyice karıştırın.Karışımın ağzını kapatıp 1 saat dinlendirin.Sonra fırın tepsisinin altına yağlı kağıt serip tavukları sosundan çıkarıp tepsiye dizin.200 derece fırında 35-40 dk arası pişirin.Afiyetler olsun efendimm:)

25 Aralık 2007 Salı

Brokoli Salatası

En sevdiğim salatalardan biri olan bu salata ile haftaya başlayalım...Brokoli ile ben üniversite hayatımda tanıştım.Bizim olduğumuz ilçede böyle brokoliymiş ananasmış karnıbaharmış gibi sebzeler meyveler olmazdı ee doğal olarak biz de nasıl yapılacağını ve yenileceğini bilmezdikk..Ama artık çok severek bu sebzeleri pişirip yiyoruz.İyiki de yiyoruz çünküü çok faydalı ...Hadi yapalım yiyelim neşelenelim:)
  • yarım kg brokoli
  • 1 küçük boy kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak
  • biraz tuz
  • çok az köri (olmazsa da olur)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım limon
  • Üzerini süslemek için çeri domates

yapılışı;

Benim düdüklü tenceremin sebze haşlama kısmı var.Ben sebzeleri orda buharda pişirdim ama eğer yoksa brokolileri tencereye ters çevirip dizin 1 çay bardağı su katıp 10 dk kısık ateşte haşlayıp süzün.İçine soğanı ince ince doğrayın sarımsakları rendeleyin.Tuzu,limonu,zeytinyağını ekleyim karışımı servis kabına alın.Üzerini domatesle süsleyin.Afiyet olsun...


19 Aralık 2007 Çarşamba

Yumurtasız Mozaik Pasta

Herkese merhabalar.Bu hafta epey ara verdik .Ama oğlumun hastalığı sebebi ile oldu bunlar.Çocuğum kaç gün ateşler içinde kıvrandı.Başka hiçbişey yok sadece ateş.İştahı kesildi büyük insanlar gibi kafası hep yastıkta...Canım oğlum bayağı zahmet çektii ama şimdi daha ii çok şükür.Akşama da bayram için memlekete gidicez bakalım oralarda bişi olmaz inşallah.Gelelim tarife yumurtasız mozaik pasta ben ilk defa yaptım ve duydum.İş arkadaşım Filizden aldım tarifi ..O da bir internet sitesinden almış.Siteyi bilen varsa bilgilendirsin ki tarif sahibine ayıp olmasın dimi??Evet Bayram tatlıları arasına sokabileceğimiz bu tarifi yapalım yiyelim neşelenelim...:)
Malzemeler
  • 100 gr margarin
  • 2 paket petiböür bisküvi
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı ceviz
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 limon kabuğu (ama ben bi daha koymayı düşünmüyorum pek sevmedim)

Yapılışı

Önce margarini eritiyoruz.İçine şekeri sütü kakaoyu koyup karıştıra karıştıra bir taşım kaynatıyoruz.Karışım ılınınca genişçe bir kapta kırmış olduğumuz bisküvilerin içine aktarıyoruz.Ceviz üzüm damla çikolata ve limon kabuğunu karıştırıyoruz.Ben kek kalıbı içine koydum ama siz ne şekil isterseniz o şekilde bir kaba koyup dondurucuda 4-5 saat bekletip dolabın alt kısmında da 4-5 saat dinlendirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun

Hepinize mutlu huzurlu bayramlar olsun inşallah....


14 Aralık 2007 Cuma

Güveçte Omlet

Haftasonu için muhteşem bir kahvaltılık.haydi bakalım Pazar sabahı güveçte omletin zevkine varın.Gazetenizi,derginizi bilimum tembellik aparatlarınızı alın .Pazar günü önce bu omletle midenizi neşelendirin sonra da kendinizi şımartın:)Kahvaltıdan sonra önce çocukları uyutun uyusunlar bişr pazar da yaw:) Sonra güzel bir türk kahvesi yapın alın gazeteleri geçin salona şöle uzana uzana accık tembellik yapın.Bırakın ev işlerini 1 gün yapmasak da bişi olmaz.Her gün yapıyoruz da ne oluyo bitiyomu ' hayııırrr' :)Bu tavsiyeme uyun oldumu hanımlar beyler..Neşeli Pazar lar olsun efendim...:)Ben malzemeleri tek güveç için veriyorum
Malzemeler,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • biraz tuz

Yapılışı;

Güveç kabının altına tereyağını ortaya rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir karışımını alalım.Üzerine de 1 yumurtayı kıralım ve biraz tuz serpelim.Sıcak fırında üzeri kızarana kadar ve yumurta pişene kadar pişirelim.İstenirse içine sucuk sosis konulabilir.Afiyet olsunn...

10 Aralık 2007 Pazartesi

Bir Opera Bir Fırında Dolma...








Cumartesi akşamı kızları ayarttım hadi dedim bişiler yapalım..Napalım napalım derkene en iyisi çocukları babalarına bırakalım biz de tiyatroya filan gidelim dedik.Eeee tabi yer yokkk operalara baktıkk.Bi de ne görelim "Modern Dans Gösterisi " varmış hemen biletleri aldık doğru seyretmeye.Süslendik püslendik operaya gitcez ya öle pecmürde olmayalım dedik ve gittik.Aylardır yani 10 aydır gittiğim ilk yer ve yaptığım ilk aktivite olması sebebi ile çok heyecanlıydım açıkcası.Meğer gösteri hüzünlü çıkmazmı ilk yarı çok hüzünlüydü neyse ikinci yarı epey eğlendik.Çok iyi oldu nefes almış olduk.Ertesi güne de muhteşem dolmalarımı yapmak için bayağı enerji dolu idim.Gerçekten de çok hoş oldular...Hadi yapalım yiyelim neşelenelim :)

Malzemeler;

  • 300 gr kıyma iki kere çekilmiş olcak
  • 1 çay bardağı kırık pirinç normal de olur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • yarım demet maydanoz ince kıyılmış olcak
  • 3 baş yaş soğan ince kıyılmış olcak
  • 1 orta boy rendelenmiş kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 bardak kaynar su
  • yarım kilo dolmalık biber

Yapılışı:

Su,tereyağı biberler hariç dier malzemeleri bir kaba alıp iice yoğuruyosunuz.Biberlerin içini temizleyip einize çok hafif tuz alarak içlerini ovuyorsunuz ve sonra iğne ile bir kaç delik açıyorsunuz.Sonra karışımı içlerine doldurup fırın tepsisine diziyorsunuz.Üzerine kesilmiş tereyağı ve sıcak suyu ilave ediyorsunuz.Ben sıcak suya tuz katmadım ama oğlum bizim yemeklerimizden yemeye başladığı için tuz miktarı az olsun diye bunu yapıyorum.Siz suya tuz ve bir çay kaşığı salça ilave edebilirsiniz.Önce sıcak fırında 200 derecede 35 dk üzeri aleminyum folyo ile kapalı olarak sonra 180 derecede 30 dk folyoyu çıkararak pişiriyorsunuz.5 dk da fırında dinlendirip servis ediyorsunuz.Afiyet olsunn...Benim iç fazla geldi kalanları kabak dolması yaptım.Onlar da gayet güzel oldu.Oğlum bile namnam diye diye yedi::)

Yoğurt Mayalama Sanatı



Eveeett gel gelelim yoğurt mayalama işine.Aslında böyle basitmiş gibi görünür "aman nolcak yoğurt mayalamada ne vamış canııımm" diyen sesleri duyar gibi oluyorum ama bi çok kere de bu niye sünüyo? niye sulandı acaba? üff gene mi tutmadı? ben asla bu işi başaramıycam ? gibi sonuç belirten cümleleri de duymadık deil..:)
Oğlum ek gıdalara başladığından beri yoğurt işi evimizde önmeli bir durum haline geldi.Önceleri hazır bebekler için olanlardan veriyorduk ama artık hep kendim yapıyorum.Yapmaya dikkat ediyorum.Çünkü en sevdiğimiz yiyecek olduğu için özene bezene tutturmaya çalışıyorum .Eh bu aralar artık usta oldum diyebilirim :) Bizim orda yoğurt mayalandığı zaman hemen birisi kandırılır."aaaa padişahın oğlu olmuş aaa şu olmuş bu olmuş " gibi..Eğer sana inanırlarsa yoğurdun tutarmışş..Heralde işin eğlencesi bu olsa gerek..
Geçenlerde de bir arkadaşımın annesine "yaa ben niye yapamıyorum " diye söylenince kızım 1 damla limon katıver tutar demişti.Büyük sözü dinlemekte fayda var tabi..
Geçelim tarife ..Hadi bakalım yapalım , yiyelim neşelenelimm ..:)
  • 1 kg günlük süt (ben A.O.Ç nin sütünü kullanıyorum.En iyi sonucu bundan aldım )
  • Her güveç kabı için 1 er damla limon
  • Her güveç kabı için 1 tatlı kaşığı tatlı yoğurt ( dier türlü ekşi tutuyor)

Sütü önce kaynatıyoruz .Ben kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dk daha karıştıra karıştıra kaynatmaya devam ettiriyorum.sonra güveç kaplarına alıyorum.Biraz amiyane bir tabir olacak ama sıcaklığını elimle anlıyorum ama sanırım 40 derece filan oluyor.Parmağınızı batırdığınızda sıcağa yakın bir sıcaklık hissetmeniz lazım.Süt bu hale gelince her güveç kabına 1 damla limon ve mayayı koyup karıştırıyoruz.Ağzını aleminyum folyo ile sarıp kış aylarındayız şimdi kaloriferin üzerinde 5 saat bekletiyoruz.Yine de üzerine havlu kapatıyorum ben.Sonra 2 saat de dolapta bekletiyoruz ve sağlıklı katkısız yoğurdumuz hazıırr...Afiyet olsun hepimize...

7 Aralık 2007 Cuma

Etimek Tatlısı ve Eski Dostlar..

Perşembe akşamı yıllardır görmediğim arkadaşlarım bendeydi.İkimiz de 4 yıldır Ankara'da yaşıyor olmamıza rağmen bir türlü denk düşürüp görüşememiştik.Öyle ki o iki yaşında kızıyla ben 1 yaşındaki oğlumla çookk değişmiş olarak birbirimize ilk günkü sıcaklıklarla merhaba dedik.Çok güzel bir akşam geçirdik.Eskilerden yenilerden tüm lafların bellerini ooohhh bi güzel kırdıkk:) Çok eğlendik yani..En kısa zamanda görüşmek dileklerimizle ayrıldık e artık tahmin ettiğinizden daha az süreceğini umud ediyorum :p İşte onlar için hazırladığım sofra..
Bu tarif çok sevdiğim arkadaşım Aylin'e ait daha doğrusu ben ondan öğrendim.Oğlum yeni doğduğunda "ayy birileri olsa da accık bana yardım etse " dediğim yapayalnız günlerimde Aylin'im hızır gibi yetişmişti imdadıma ...1 hafta boyunca bize mis gibi yemekler yaptı ne güzel baktı bana..Bu iyiliğini asla unutmayacağım canım..Burdan tekrar sevgiler..
Geçelim tarife ..Hadi yapalım ,yiyelim neşelenelim :)

Malzemeler:
  • 8 tane etimek
  • 2 su bardağı su
  • yarımdan daha az limon
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • üzeri için hindistan cevizi ve ceviz

Yapılışı:

Önce etimekleri dikdörtgen bir kaba diziyoruz.Sonra suyu,şekeri limonu bir tencereye alıp kaynadıktan 5 dk sonra ateşten indirip etimekleri ıslatıyoruz.Şerbeti yaptığımız tencereye sütü,vanilyayı,unu ve nişastaları alıyoruz kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra kaşıktan akacak şekilde kıvam alınca ateşten indirip etimeklerin üzerine gezdiriyoruz.Tatlının üzerini hindistan cevizi ve normal ceviz ile süsleyip dolapta en az 6 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz.Afiyet olsun

Not: Yazın üzerinde dondurma ile çok güzel oluyor .Tavsiye ederim

5 Aralık 2007 Çarşamba

Köri Soslu Fırında Baget


Eşimin favorisi olan bu yemek bizim evde sık sık yapılan yemekler arasındadır.Dün akşam gelen arkadaşım Fatoş için yapmıştım.Çok beğendi ..Yapalım ,yiyelim neşelenelim :)
Malzemeler;
  • 6 adet tavuk baget
  • 4-5 adet orta boy küp küp doğranmış patates
  • 1 adet orta boy küp küp doğranmış havuç
  • 1 kase bezelye (haşlanmış da olur çiğ de olur)
  • 1 adet orta boy ince doğranmış yada rende soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı köri
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • tercihen ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:tavuk,havuç,soğan,patates,zeytinyağı,baharatlar ve salça genişce bir kabın içine alınıp salça iice sebzelere yedirilene kadar karıştırılır.Bezelyeler ilave edilip tekrar karıştırılır.Sonra genişce bir borcama önce karışımdaki tavuklar dizilir sonra karışım yerleştirilir.Sıcak su ilave edilir.Eğer ev halkı seviyosa üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenir.Aleminyum folyo ile borcamın ağzı kapatılarak ısıtılmış fırında önce 200 derecede 40 dk sonra 180 derecede folyo çıkarılarak yaklaşık 20 dk daha pişirilir.Fırın kapatıldıktan sonra da fırında yemek 5 dk dinlendiririlip servis yapılır.Afiyet olsun hepinize....

4 Aralık 2007 Salı

Keyif Perisi..


Ankara' da haftalık Keyif Perisi diye gazete çıkıyor.Restoranlarda kafelerde oluyor.Pazar günü tesadüf ben de görmüşken alayım dedim .Güzel şeyler varmış arkadaşlarımla paylaşayım dedim..Okuyalım öğrenelim neşelenelim:) ( Resim www.komikler.com dan)

Merkezi Londra da bulunan Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girebilmek için her sen 70 bin kişi müracaat ediyormuş.Bu güne kadar 14 Türk rekoru varmış.Hiç merak ettik mi acaba??
Merak edenlere...Bakalım neymişş..



  • Adana da Güney Rotary Kulubü tarafından gerçekleştirilen "Dünyanın en uzun çamaşır ipine asılan en fazla çamaşır 33 bin 81 mt çamaşır ipi üzerine 42 bin 300 parça çamaşır asılması (16 Mayıs 2004)

  • THY tarafından Eskişehir İnönü"de organize edilen ve Hakan Zengin tarafından gerçekleştirilenbir paraşüt atlayışında açılan 433 metrekare büyüklüğündeki dünyanın en büyük bayrağı (17 Haziran 2004)

  • İlker Yılmaz tarafından İstanbul Armada Otel"inde gerçekleştirilen burnundan aldığı sütü gözünden dışarı doğru 2 metre 79 cm uzağa fışkırtma (1 eylül 2004)

  • Akdeniz Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir organizasyonda aynı anda 1983 öğrencinin dünya barışı için balon patlatması (12 Mayıs 2004)

  • Yönetmen Sefa Önal"ın yazdığı ve filmi çekilen 375 film senaryosu (5 Ağustos 2005)

  • Kişi başına ekmek tüketiminde dünya birinciliği (Yılda 199.6 kg)

  • Futbolcu Hakan Şükür" e ait Dünya Kupasında atılan en hızlı gol (29 Haziran 2002)

  • Tevfik Esenç"in 81 sessiz harften oluşan bir Kafkas dilini dünyadatek konuşan kişi olması (1992 yılında vefat etti)

  • Selçuk-Efes "te 20 bin kişinin aynı anda deve güreşi izlemesi

  • 150 mm boyunda Orta Eosen adlı yaşlı bir kayaçta,dünyanın en büyük folisinin Türkiye"de bulunması

  • Dünyanın en değersiz parasının Türk Lirası olması (Şubat 2003 1USD=1,672,449 TL )Bu rekorun değişmesi için İngiltereye müracaat edildi.

  • Artvin"li Mehmet Özyürek"in (8.8 cm lik burnu) dünyanın en uzun burnu

  • Halterci Naim Süleymanoğlu"nun 1 ve Halil Mutlu"nun halterde kırdığı 3 farklı rekor

  • Bilkent Üniversitesince dünyanın en küçük mikrofonunun yapılması (Ortalama saç kalınlığı 50 mikron iken bu mikrofonun çapı 40 mikron)

  • Edirne "de 1460 yılından beri aralıksız devam eden Kırkpınar yağlı güreşleri dünyanın en eski güreş organizasyonu

İşte böyle değişik değişik rekorlar kırmışız.:) Gerisine ya nasipp!!!